Välkommen!

Jag är så glad att du är här och att jag ska få äran att fotografera dig och din familj!

Jag är så glad att ni valt att investera i familjefoton och får minnen för livet och en stund med varandra där ni kommer ha kul!

Det är flera saker som gör att resultatet för en fotografering blir wow, ni behöver inte tänka på alla men jag ska berätta några saker som ni ska tänka på, resten fixar jag! Mitt mål för er är att ni ska kunna slappna av och ha kul och inse hur enkelt det är att få bilder på familjen som är ni. Och sen när bilderna kommer så hoppas jag ni kommer älska dom lika mycket som jag!

Men nu kör vi, dags att planera eran fotografering!


Psst, är det någon fråga som kommer upp så är jag bara ett meddelande bort, glöm inte bort det!

En fotografering med mig!


Till mig kommer du inte för stela poser och "nu tittar vi alla in i kameran och ler" bilder, även om jag kommer fånga bilder på er när ni tittar in i kameran så är inte det fokus. Du kommer få leka, mysa, busa och springa med din familj. Det kommer vara rörelse och skratt. Självklart är en gravidfotografering mer stillsam än en fotografering med en 3 och 5 åring men det kommer vara avslappnat!


Ni kommer få titta på varandra, vara nära, busa, kittlas. Vet du inte vart du ska göra av dina händer? Placera dom på någon, håll en hand, lägg på en axel, plocka upp ett barn! För dig som är gravid har du lyxen att hålla om magen! Men oroa er inte, jag finns här för att guida er!


Tips med barnen!


Ibland har barnen en annan ide än jag om vad vi ska göra på fotograferingen, det är okej! Låt det vara så. Låt gärna mig genom lekar och bus fånga ögonblick som passar dom. Det behöver inte alltid vara leenden rätt in i kameran, det är ögonblicken vi vill fånga. Ni som föräldrar, fokusera på att se glada ut så tar jag hand om barnen, då slipper vi bilderna när barnet ler men ni pratar.

Blir barnen ledsna, krama om och mys, du kan le, det blir superfina bilder och ingen kan tro att nån är ledsen! Behöver barnen en paus så tar vi den, det finns tid :D

Slappna av!


Jag lovar att jag inte kommer ta osmickrande bilder på dig, jag säger till om du ska sträcka på dig eller slappna av i axlarna eller så är jag framme och fixar håret. Allt ni behöver göra är att slappna av, jag är här för att guida er och fånga det bästa med er familj!

I slutet av varje fotografering är mitt mål att du ska känna att du varit med din familj, haft kul och skapat minnen tillsammans och såklart att ni är taggade på tjuvkiken som kommer inom några få dagar!

"Eheu fugaces labuntur anni. Quam bene vivas refert non quam diu."

—Gabriel S.

Vad ska vi ha på oss?


Att klä upp sig lite för en fotografering kan kännas klurigt och svårt, men jag lovar, att lägga lite extra tid på vad ni ska ha på er kommer göra sån skillnad för resultatet! Och det måste inte innebära att köpa nytt, gå igenom det du har hemma, låna från vänner/familj, kika i min studiogarderob för mammor/gravida, handla second hand. För det som gör skillnaden mellan fint och wow är ofta färger och texturer i kläderna, det blir en annan helhet än om alla kommer i jeans och skjorta!


Nej nej!


Se till att alla inte bär samma färg! Ni ska komplettera varandra inte matcha varandra.

Färger ni inte ska använda är neon eller superljusa färger. Ha gärna mönster men inte en massa loggor eller stora tryck på kläderna!

Och med mönster, bland inte för många olika och alla behöver inte ha mönster, räcker om hälften har det :)

JA,JA!


Välj en färgpalett till din fotografering, vid bokning pratar vi plats och när vi vet den så är det enklare med färgpalett (titta på länken här!) och jag kan ge förslag.

Mönster och material är enkla saker att ta till för att skapa djup, tänk då på att detta kan vara så enkelt som en klänning med spets (se nedan) eller volang! Är ni vuxna inte bekväma i mönster, låt barnen ha det!

Mamma/gravid/tjej: Ha gärna på er något som ger lite flow eller rörelse! Kan vara en långkjol, klänning med lite vidd nertill, byxor och en enkel topp med en kimono över. Det finns oändligt med alternativ. Men att få in rörelse i kläderna ger er bilder det där lilla extra! Här kan du kika på de klänningar jag har att låna ut!


Pappa/partner/kille: Håll det enkelt! Det behöver inte vara svårare än chinos och skjorta med upprullade ärmar. Mörkare shorts med en t-shirt. Jeans med en långärmad tröja med upprullad ärm. Ofta snyggt med lite neutrala/mörkare/jordnära toner!


Barnen: Här finns det oändligt med möjligheter! Urgulliga byxdressar, hängslebyxor, klänningar, t-shitar, byxor! Perfekt att smyga in mönster och lite färg om ni vuxna hellre vill vara lite mer neutrala.


Glöm inte: Accessoarer (smycken, hatt, hängslen, flätor, lockar osv) ger djup och blir så fint! Kom även ihåg att tänka på skorna om vi inte är på stranden, då behövs det inte!


Vart börjar vi?


Det kan kännas som en djungel men mitt tips är att börja med dig själv (jag gissar nu att det är mamman/blivande mamman som läser detta), vad vill du ha på dig? För inspiration så kan du klicka här för att komma till min pintrest med en massa klädinspiration för familj & gravidfotograferingar! Kolla på färger de kombinerat, att det är lite flowigt, att de valt ut en accessoar eller två. Små saker som ger en helhet.


Och igen, jag är bara ett meddelande bort och vi kommer pratas vid ca 2 veckor innan fotograferingen och kan bolla ideer då :)

Ni får även skicka över bilder på det ni funderar på, lägg ut allt på golvet/sängen för en överblick!

Vanliga frågor!


  • Hur lång tid tar det innan vi får våra bilder? Tjuvkik kommer inom 3 dagar och hela galleriet inom 1 vecka efter fotograferingen! Då har ni tillgång till galleriet i en vecka och kan välja det paket som passar er bäst.


  • Vad finns det för paket? Jag har två paket för er att välja emellan, ett med 10 st digitala filer för 3600 kr (360 kr/st) eller ett paket med alla bilder (ca 40 st) plus att ni får välja ut er favoritbild som ni får som en 30x40 cm stor förstoring på mitt vackra bomullspapper, detta kostar 4800 kr.


  • Kan vi beställa produkter från dig? Självklart kan ni det! Jag hjälper er mer än gärna med att beställa printar och album, här är en länk till min produktguide! O tveka inte att be om hjälp om ni vill skapa en tavelvägg med era favoriter, jag älskar att pyssla med det och att skapa albumlayouter!


  • Vad händer vid regn/sjukdom? Då bokar vi om till en ny dag, det ingår i er bokning hos mig!


  • Vad kan vi göra med våra bilder? Ni kan ha dom i mobil/dator/padda, dela på sociala medier (glöm inte att tagga mig!), göra egna förstoringar och produkter.

Njut av stunden, den kommer inte tillbaka!