Hej!

Jag har fått äran att föreviga så många underbara familjer de senaste 6 åren, så gissa om jag är glad över att jag ska få äran att föreviga din familj! 

Er upplevelse med mig är enkel, avslappnad och fylld med en massa skratt som resulterar bilder som verkligen fångar din familjs personlighet. Ni som familj kommer få leka lekar och mysa! Barnen älskar att vi är på äventyr i naturen och föräldrar brukar beskriva mina fotograferingar med orden avslappnat, lättsamt och roligt! 

Jag se så fram emot att få skapa helt magiska bilder på dig och din familj!

Kram Petra

Innan: 

Ni får fylla i ett frågeformulär och vi bokar in en tid för att prata i telefon, en lite frågestund. Vi kan då ta upp era frågor (kläder osv) och vi spikar plats och tid då vi möts upp. Jag finns här hela tiden fram till fotograferingen så har du frågor, tveka inte att skriva till mig!

Under: 

Planera att anländ ca 10 min innan er fotografering startar så är ni redo när den bokade tid startar.Slappna av! Jag kommer guida er, hitta på lekar och samtidigt fånga din familj på bästa sätt. Oroa er inte för barnen, dom älskar mina fotograferingar och jag anpassar mig helt utefter dom. Efter fotograferingen får ni kika på album och printar innan vi säger hej då!

Efter:

Jag kan inte hålla mig! En tjuvkik från fotograferingen kommer inom 3 dagar efter er fotografering! Och efter ca 1,5 vecka så är alla era bilder redo för er, då kommer ni få ett onlinegalleri på mailen där jag också ger er all info ni behöver.

TIPS TIPS TIPS!

Va er själva och njut av stunden: 

Mitt syfte är att fånga dig och din familjs personlighet. Slappna av och njut av tiden tillsammans med familjen, lek och ha kul! Jag vet att det inte är "normalt" att ha en tjej med kamera med när man är ute med familjen men mitt mål är att vara med och ha kul med er, som en vän, det är så jag fångar alla härliga bilder! Så lämna stressen vid dörren och koncentrera er på att ha kul och låt mig guida er!

Inga mutor:

Använd inte mutor som godis eller glass (låt oss använda det som en sista utväg). Berätta för dem att ni ska åka på ett roligt äventyr, att det ska lekas och att ni ska ha kul tillsammans. Är ert barn blyg med nya människor, visa upp en bild på mig och berätta vad jag heter, att jag kommer ha med mig kameran och att vi ska leka ihop :D

En härlig mix:

Ert galleri kommer ha en härlig mix av bilder som verkligen är fångade i ögonblicket, några där jag guidat er men inte poserat er och sen kommer det självklart finnas några bilder där ni alla kikar in i kameran också (mor och farföräldrars favoriter oftast). Jag vill ge er möjligheter att göra så mycket kul med dessa bilder men även ha olika varianter för att ge i gåva! 


Frågor och svar!

Vad gör vi vid dåligt väder?

Vid regn bokar vi alltid om till en ny dag, det kostar inget extra och ingår i er bokning! Ni erbjuds en ny tid inom 1-2 veckor, ibland redan samma vecka!

Vad händer om vi blir sjuka?

Blir någon i familjen sjuk, kontakta mig så snart ni kan så kan vi lägga upp en plan. Ska vi ha is i magen eller ska vi kika på ett nytt datum?

Hur betalar jag?

Välj att betala med swish eller faktura. Inga digitala filer eller produkter levereras innan betalning är gjord.

Kan vi delbetala?

Ja, ni kan dela upp betalningen på 4 tillfällen hos mig. Många som delbetalar börjar innan fotograferingen så att sista betalningen sker innan fotograferingen, då behöver dom inte vänta på att få tillgång till bilderna. Era bilder levereras efter att sista betalning är gjord.

Hur får vi bilderna?

1,5 vecka efter fotograferingen kommer ni få en länk till ett onlinegalleri där alla era bilder finns! Beroende på vilket paket ni valt så kommer ni få instruktioner anpassat till ert paket.
Ingår en produkt i ert paket kan ni hämta den i studion eller få den skickad till er mot en fraktkostnad.

Kan vi köpa till produkter?

Absolut kan ni det!
Album mellan 1900-2500 kr
Ytterligare förstoringar: 120 - 250 kr.

Vill ni få er produkt postad till kostar det från 60 kr.

"Photos are a return ticket to a moment otherwise gone"

Tänker jag

Vad ska vi ha på oss?

Med dessa små tips så kommer det blir så mycket enklare att välja kläder till din fotografering! Det viktigaste att tänka på är att det ska vara rätt storlek i kläderna för alla och att ni är bekväma i det ni har på er! Och mammor/gravida, glöm inte bort att ni får låna klänningar gratis från studion, länk här!

Matcha platsen

Vart kommer er fotografering att vara? Beroende om vi är på stranden eller i skogen så klär vi oss oftast lite annorlunda. Är vi på en plats med mycket grönt så undvik grönt. risken är att ni smälter in i bakgrunden!

Välj en färgpalett

Välj gärna ut två färger som är genomgående i era kläder och blanda sen in 2-3 färger till för en härlig mix. Ni vill komplettera varandra inte matcha. Ex ha vitt och mörkblått som grund och blanda in beige, ljusblå eller rosa.

Mönster + detaljer

Är ni mer än två personer som fotas rekommenderar jag att en har mönster eller något med detaljer såsom spets/volang, detta ger mer djup i era bilder.Detaljer såsom flätor, rosetter, hängslen, hatt, smycken och skor gör det hela komplett.

Lager eller flow

Lager på lager på våren och hösten är en vinnare! En jeansjacka över en klänning, en gullig cardigan över en byxdress osv. Något som jag alltid rekommenderar till mammor/gravida är flowiga kläder, det ger rörelse och blir extra fint på bild!

Att undvika!

Neon/starka färger, dessa färger speglas av på hals, armar osv och gör att du ser ut som din tröja i hudfärgen! Stora loggor eller tryck, detta gör att ögat dras dit och stör harmonin i bilden. Undvik gärna att alla i familjen kör på tex jeans och vit skjorta, jag vet att det kan kännas som ett säkert val men det ger inget djup till era bilder och det kommer kännas platt,.

Känner du dig lite vilse i detta med att välja kläder, hör av dig till mig så kan jag hjälpa er genom att bolla tankar och ideer! Och allt måste inte köpas nytt inför en fotografering, kolla igenom hemma, låna av en vän eller kika in på tex Busfrö som vi har här i Motala!

"Jag älskar våra gravidbilder & att vi hann fota bara någon vecka innan lilla ”pyret” tittade ut! Ett underbart minne att se tillbaka på, då jag aldrig känt mig mer vacker ❤️Du är GRYM Petra & din kreativa sida är oslagbar"

Erika och fredrik

I studion

Här blir det så himla fint med mer neutrala eller jordnära toner! Grå, beige, grönt, marinblått, rostigt, mörklila, en mjuk rosa. Mjuka och följsamma tyger, många väljer stickat eller flowiga kimonos/klänningar. Här myser vi så otroligt mycket så det ska vara bekvämt och mysigt. Annars gäller samma tips inne som ute.

Har du frågor är det bara att du skriver till mig!

jag finns här för att hjälpa er!