top of page

Är ni redo?

Jag är så glad att du är här och att jag ska få äran att fotografera dig och din familj! Jag är så glad att ni valt att investera i familjefoton och får minnen för livet och en stund med varandra där ni kommer ha kul!

Det är flera saker som gör att resultatet för en fotografering blir wow, ni behöver inte tänka på alla men jag ska berätta några saker som ni ska tänka på, resten fixar jag! Mitt mål för er är att ni ska kunna slappna av och ha kul och inse hur enkelt det är att få bilder på familjen som är ni. Och sen när bilderna kommer så hoppas jag ni kommer älska dom lika mycket som jag!

 

Men nu kör vi, dags att planera eran fotografering!

Psst, är det någon fråga som kommer upp så är jag bara ett meddelande bort, glöm inte bort det!

PetraLeandersson_Karolina40.jpg

Fotas hos mig!

Till mig kommer du inte för stela poser och "nu tittar vi alla in i kameran och ler" bilder, även om jag kommer fånga bilder på er när ni tittar in i kameran så är inte det fokus. Du kommer få leka, mysa, busa och springa med din familj. Det kommer vara rörelse och skratt. Självklart är en gravidfotografering mer stillsam än en fotografering med en 3 och 5 åring men det kommer vara avslappnat!Ni kommer få titta på varandra, vara nära, busa, kittlas. Vet du inte vart du ska göra av dina händer? Placera dom på någon, håll en hand, lägg på en axel, plocka upp ett barn! För dig som är gravid har du lyxen att hålla om magen! Men oroa er inte, jag finns här för att guida er!

Miljön

Om vi fotograferar utomhus och  är miljön väldigt viktig för känslan i bilderna och den är värd att väljas med omsorg. Skog, öppna fält, en strand vid vattnet eller mitt i grönskan – vad tycker ni bäst om och vad symboliserar er? Detta får ni berätta för mig så väljer jag en plats som passar era önskemål.

Utifrån platsen vi väljer så kan ni läsa i klädguiden vilka kläder som passar.

PetraLeandersson_Cleo43.jpg
PetraLeandersson_Terese32.jpg

Slappna av

Lättare sagt än gjort kanske men jag lovar att jag inte kommer ta osmickrande bilder på dig, jag säger till om du ska sträcka på dig eller slappna av i axlarna eller så är jag framme och fixar med håret. Allt ni behöver göra är att slappna av, jag är här för att guida er och fånga det bästa med er familj!

Se detta som en rolig stund tillsammans, ni får springa handihand, köra tittut, krams, köra jaga, kittlas, leka nån lek och gå på upptäcksfärd. Det är en familjestund där jag är en vän med kameran.

"Det var kaos med gnäll och gråt en timme innan fotograferingen med Petra igår... Att vi skulle försöka få till härliga och kärleksfulla familjebilder kändes omöjligt. Men så kommer vi dit, vacker miljö, rolig plats för barnen att springa runt på och fantastiska Petra. Kaoset vändes till en mysig familjestund och Petra skapade magi som alltid!♡"

-Elin och Clas

Kläder

PetraLeandersson_Karolina40.jpg

Här kommer några snabba tips men ni kan även läsa i min klädguide, där får ni många bra tips och bilder att inspireras av!

Välj det som ni känner er bekväma i och se till att kläderna är i rätt storlek. Skänk också en tanke till fotoplatsen. Vad passar in i den miljö vi planerat?

Jag rekommenderar lugna/dova/naturnära färger och utan tryck. Mönster är välkommet om ni trivs i det, annars är det fint med olika material eller att få in detaljer som spets eller volang. Försök att klä er enhetligt men undvik att se likadana ut. Helst inte samma t-shirt och jeans med andra ord.

Tips

PetraLeandersson_Cleo43.jpg

Planera att åka 10 min innan ni behöver, på så sätt slipper ni komma med andan i halsen och vara stressade. Jag själv försöker alltid vara 5-10 min tidig så vi kan maximera tiden för 9/10 gånger har jag en fotografering direkt efter eran så vi kan inte dra över på tiden

Se till att ha ätit innan ni kommer men ha gärna med vatten och något litet att äta ( gärna kladdfritt) och vid familjefoto, favoritleksak/gosedjur så ni inte tappar energin.

Ombyte är alltid okej att ha med, ibland har man beslutsångest och då hinner vi med ett ombyte!

Inspiration

PetraLeandersson_MilaMeia34.jpg

Vill du leta inspiration inför fotograferingen så rekommenderar jag Pinterest och Instagram som är fantastiska plattformar för att finna inspiration.

Pintrest har massa fina förslag på vad ni kan ha på er och även tips på färger som passar fint ihop!

Hittar ni något extra fint så skicka gärna bilderna till mig så vet jag vad ni gillar och kan hjälpa er hitta rätt. Att bolla kläder och styling tycker jag är så kul!

Vanliga frågor!

 

  • Hur lång tid tar det innan vi får våra bilder? Tjuvkik kommer inom 3 dagar och hela galleriet 1 vecka efter fotograferingen! Då har ni tillgång till galleriet i en vecka och kan välja det paket som passar er bäst.

 

  • Hur levereras bilderna? Alla digitala filer levereras i ett webbgalleri där ni enkelt kan ladda ner dom .Alla digitala filer levereras i färg + svartvit, fullt högupplösta och webbanapssade för mobil/sociala medier. Produkter hämtas hos mig  eller skickas för 49-149 kr.

 

  • Kan vi beställa produkter från dig? Självklart kan ni det! Jag hjälper er mer än gärna med att beställa printar och album, här är en länk till min produktguide!

 

  • Vad händer vid regn/sjukdom? Då bokar vi om till en ny dag, det ingår i er bokning hos mig!

bottom of page